PETER en INEZ

Wederom andere timbres en kleuren biedt dit duo, waarbij Peter een een muzikale band smeedt met de bekende mezzo Inez Carsauw. Haar diverse interesses, maar zeker ook vocale mogelijkheden bieden dit duo een grote spanwijdte.

Zo komt b.v. de Duitse hoogromantiek volop aan bod in liederen en cycli van Brahms, Wagner (Wesendonk-liederen) en Mahler (Rückert-liederen). Maar ook “a black soul & jazz” zijn gemeenschappelijke features….een avontuurlijke mix verzekerd!

Inez Carsauw

De Belgische mezzosopraan Inez Carsauw studeerde aan het Lemmensinstituut (Luca School of Arts) te Leuven en behaalde haar Masterdiploma zang aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium Antwerpen. Masterclasses volgde ze bij o.a. Vera Rosza, Sarah Walker, Gidon Saks, David Jones en recent Luca Gorla.

Sinds geruime tijd integreert ze boventoonzang in haar vocale ontwikkeling. Ze werd finaliste van de Mary Garden International Competition.

Als jonge soliste maakte ze haar debuut bij de Vlaamse Opera als Pastuchyna in “Jenufa” (Janacek) en zong ze talrijke hedendaagse muziektheaterproducties bij Taschenoper Wien, Muziektheater Transparant, cie In Vitro, Koninklijke Nederlandse Schouwburg, Nederlands Toneel Gent, Het Paleis en Theater De Spiegel. Ze trad op tijdens het Covent Garden Festival, het Belcanto Festival Dordrecht, Operadagen Rotterdam en het Festival van Vlaanderen. Ze zong in Wenen de wereldpremière van “Resurrection” van Sir Peter Maxwell Davies en vertolkte o.a. Sharon in “Masterclass” (T. McNally), Carmen (Bizet), Dido (Purcell), Arianna auf Naxos (Haydn) en verscheidene rollen in de opera’s van Weill.

Met haar warm timbre geniet Inez Carsauw een uitstekende internationale reputatie in het symfonische en sacrale concertgebeuren. In 2012 debuteerde ze met het Stabat Mater van Dvorak in het Concertgebouw Amsterdam olv. Eugene Sirotkine. Daar keerde ze in 2015 terug om Mahlers tweede Symfonie te vertolken. Datzelfde jaar zong ze concerten in Moskou en Schotland.

Haar repertoire omspant alle grote altpartijen, van het Stabat Mater van Pergolesi en Bachs Mattheuspassie tot Duruflés’ Requiem. Voor de Vlaamse Opera trad ze in 2007 aan als alt in de Petite Messe Solennelle van Rossini. Sinds 2008 zong ze het Requiem van Verdi op prestigieuze plaatsen zoals de Madeleinekerk in Parijs, het Concertgebouw Brugge, het Koninklijk Circus en Bozar in Brussel, de Stadsschouwburg van Antwerpen en de Capitole in Gent. In 2017 stond ze 3 keer op de planken in Bozar, waar ze samen met de Brussels Choral Society olv Eric Delson het Requiem van Mozart vertolkte en debuteerde in Beethovens’ Missa Solemnis. Ze was soliste tijdens de staatsbegrafenis van oud-premier Wilfried Martens (2013), Hugo Schiltz en acteur Julien Schoenaerts (2006) en zong live op radio Klara tijdens ‘Iedereen Klassiek’ 2016 in het Concertgebouw Brugge.

Als liedzangeres toonde Inez Carsauw steeds haar grote affiniteit met 20e eeuwse muziek. Ze bracht liederen van Kurt Weill met het Brussels Philharmonic en het Prometheusensemble o.l.v. Etienne Siebens, vertolkte El Amor brujo van De Falla met het Alumni Orkest van de KULeuven o.l.v. Hans Casteleyn, Il Tramonto van Respighi met Obbrussel Musica, Wagners Wesendoncklieder, Satie’s Socrate en zong tijdens de Operadagen Rotterdam 2011 live op Radio 4 een selectie uit Les Nuits d’été (Berlioz). Ze trad op met het Arpae ensemble voor het Flanders House te Londen en werd meermaals uitgenodigd voor de lunchconcerten van de Vlaamse Opera. Voor het Festival van Vlaanderen Kortrijk 2014 vertolkte zij samen met pianiste Inge Spinette de Kindertotenlieder van Mahler. Nadien werkten beiden samen voor een reeks recitals rond de Zigeunerlieder van Brahms en Dvorak en de Siete cançiones populares van De Falla. Inez verleende tevens haar medewerking aan uitvoeringen en opnames van werken van hedendaagse Vlaamse componisten zoals Lucien Goethals, Jan Van Landeghem, Dick Van der Harst en Stefaan Van Heertum.

Bezoek zeker ook www.inezcarsauw.be, https://soundcloud.com/inezcarsauw of https://www.youtube.com/user/inezcarsauw

Verdere info over Peter, check zijn geschiedenis​