Peter en Adriaan

“Winterreise”, Schuberts iconische liedcyclus, was ongetwijfeld een hoogtepunt in 2019 voor Adriaan en Peter.

De doorwinterde pianist/begeleider vormt hier een goed geoliede tandem met Adriaan De Koster, die ook vooral zijn sporen verdiende in de meest vooraanstaande vocale ensembles van de oude muziek (o.a. Cappella Amsterdam, Huelgas, Utopia,…)

Eerdere liedcycli die ze op diverse podia brachten waren “Die Schöne Müllerin” van F.Schubert , en “Dichterliebe” van R.Schumann.

ADRIAAN DE Koster

De tenor Adriaan De Koster vatte zijn hogere muziekstudies aan in 2002, na zijn universitaire opleidingen economie en cultuurmanagement voltooid te hebben. Na zijn master zang aan het Lemmensinstituut (Leuven) bij Jan Caals, Marianne Vliegen en Lieve Jansen studeerde hij in Den Haag bij Andrew Schroeder. Momenteel wordt hij gecoacht door Ronald Klekamp.

Als solist nam hij de tenorpartij voor zijn rekening in vele cantates en het Magnificat van J.S. Bach, alsook in de Mariavespers van Monteverdi en in Messiah, “L’Allegro, il Penseroso ed il Moderato”, Dixit Dominus en Chandos Anthem 11 van Händel. Ook was hij te horen in de muziektheaterproductie Almschi met de Octopus Solisten en in Rossini’s “Il signor Bruschino” vertolkte hij de rol van Florville. Hij soleerde in de Markuspassie van Keiser, Membra Jesu Nostri (Buxtehude), het Stabat Mater van Haydn en als evangelist en solist in J.S. Bachs Passies.

Naast zijn opleiding als solist is hij ook een veelgevraagde ensemblezanger. Hij deed verschillende projecten met Graindelavoix, Vox Luminis, Pygmalion (F), Cappella Amsterdam (NL) en is vast lid van de Nederlandse Bach Vereniging (NL), Huelgas Ensemble en Utopia Ensemble.

Sinds 2017 vormt hij samen met Peter Oerlemans een liedduo. Ze brachten samen recitals met “Die Schöne Müllerin” (Schubert) en “Dichterliebe” (Schumann), en presenteren in 2019 “Winterreise” en andere programma’s.

Verdere info over Peter, check zijn geschiedenis​